Harta site-ului
Ajutor
Problemele fermierilor din raionul Dubăsari reabordate de către structurile centrale și raionale
Problemele fermierilor din raionul Dubăsari reabordate de către structurile centrale și raionale

La data de 08 februarie curent, vicepremierul Oleg Serebrian  a desfășurat o ședință de lucru cu participarea reprezentanților autorităților administrației publice centrale și locale din raionul Dubăsari, a conducerii raionului Dubăsari, în persoana președintelui raionului dl Sergiu Grigoriev, vicepreședintele raionului responsabil de domeniul agricol dl Alexandru Reul precum și a reprezentanților agenților economici de pe platourile Coșnița și Cocieri ce dețin terenuri amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol.
Au fost discutate dificultățile curente pe care le întâmpină fermierii din raionul Dubăsari, inclusiv urmare a potențialelor noi acțiuni unilaterale din partea Tiraspolului, cu precizarea că în cazul survenirii unor asemenea situații, în baza calculelor și mecanismelor argumentat formulate de Secția agricultură și cadastru a Consiliului raional Dubăsari se vor oferi compensații parțiale. 
S-a menționat faptul că Tiraspolul nu a dat curs inițiativelor Chișinăului de a desfășura săptămâna aceasta, în format online, o ședință dedicată exclusiv problemei fermierilor și le-a condiționat cu revenirea la formatul grupurilor de lucru pentru economie, cu prezență la sediul din or. Tiraspol al Misiunii OSCE în Republica Moldova, întru a fi reabordate tema importurilor și a licențierii activității companiilor din regiunea transnistreană, precum și a aplicabilității prevederilor noului Cod vamal al Republicii Moldova.
S-a agreat ca pe parcursul săptămânii viitoare problema terenurilor agricole și subiectele economice vor fi discutate la o ședință a experților de profil de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv cu participarea reprezentanților fermierilor, cu înaintarea reacției de resort în adresa reprezentantului politic de la Tiraspol.
sursa: www.gov.md

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Problemele fermierilor din raionul Dubăsari reabordate de către structurile centrale și raionale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta